Speisekarte
Standort & Öffnungszeiten
Amenities and More
Empfohlene Beiträge
Empfohlene Beiträge auf English
Overall rating
70 reviews
5 stars
4 stars
3 stars
2 stars
1 star
- Andreas P.Town of Oyster Bay, Long Island, Vereinigte Staaten13252524. Sept. 2022
The food: Although the ramen soup looked a bit pale, it was very tasty and delicious. I wish I had more and that's why I would only give it 4/5 - food size is a bit small.
The feeling: Most of the waiters had big smiles and were very welcoming, but it didn't feel very welcoming as no one cared when you walked in.
Ambiance: Great interior.Helpful 0Thanks 0Love this 0Oh no 0 - J R.Dayton, Vereinigte Staaten31994213. Dez. 2019
Traditonal no, but we are in Germany not Japan! Everything we ordered was good beyond just edible but nothing ticked all the boxes as the flavors we love from Japan, gyoza was probably the most traditional.
Hubby ordered ramen it's the reason I choose this place on a cold day and his love of ramen. He ordered #2 Gyu ramen, he asked for extra spice (which comes in a bowl on the side) and changed the beef for the rolled pork which was his favorite and most authentic part of the ramen. Noodles were obviously thinner and from a bag compared to fresh ramen in Japan, but he was happy to enjoy and slurp all the broth!
I ordered Yakitori as our appetizer which was all white meat which i prefer typically but never had yakitori this way nor had it not coated in the sauce as part of the grilling process; came with a yaki dip that was okay nothing great nor memorable. I ordered the chicken gyoza which was great, To round out my meal as I prefer all the stuff other than ramen I ordered the Karaage which was served on quinoa (which I learned I guess I like) it would have been 5 stars had it been served with lemon and find ground salt and pepper like it should be! All in all if we were back here we might hit them back up, unless better reviews for another japanese style place was in the area.Helpful 0Thanks 0Love this 0Oh no 0 - Nicholas K.Santa Rosa, Vereinigte Staaten2728528. Dez. 2018
They surprisingly took forever to make our ramen even though ramen is typically quick to make. Our ramen was nothing special. Bit of a disappointment.
Helpful 0Thanks 0Love this 0Oh no 0 - Qype User (liwick…)Kaiserslautern, Rheinland-Pfalz45511. März 2012Aktualisierter Beitrag
I have been in Japan for 6 month and cook Japanese food by myself. This restaurant is neither good nor authentic. They even write wrong information at the beginning of the menu (like all soups in Japan are called Ramen). I only add a short summary here, details are in the German review (use Google translate).
The soy soup is very strange and the noodles are not authentic (neither Ramen nor Soba). Finally, we also found other ingrediends in our soup which should not belong there (like dark Soba noodles beneath white men noodles).
The rice was too hard and the soy sauce for gyoza was neither authentic nor good.
Furthermore, we received a dark wheat beer instead of a black beer (Schwarzbier).
Final rating: dottemo oishikunaiHelpful 0Thanks 0Love this 1Oh no 011. März 2012Vorheriger BeitragIch war ein halbes Jahr in Japan und koche selbst gerne japanisch. Dieses Restaurant ist weder gut, noch ein Restaurant was japanisches Essen serviert. Zudem werden in der Speisekarte falsche Dinge behauptet (siehe mehr dazu ganz unten).
Wir waren zu zweit dort und haben uns nach Absprache mit der Kellnerin platziert. Dann durften wir erst einmal 10 Minuten auf die Bestellkarten warten und weitere 10 Minuten, bis wir die Bestellung aufgeben konnten (Es war Samstag, 13:30 und eigentlich viel Personal anwesend, aber mehrere warteten ne Weile). Wir bestellten und wollten ein Kirin dazu gabs nicht mehr. Wir fragten, was es sonst noch gibt und erhielten Schwarzbier als Antwort (in Leipzig müsste das wohl Köstritzer sein, was die Kellnerin auf Nachfrage bestätigte). Erhalten haben wir aber erstmal Teile unseres Essen (nach 15 Minuten) und nur auf Nachfrage nach 10 weiteren Minuten ein Dunkles Weizen. In der Hoffnung, dass das Essen wenigstens okay ist, haben wir nichts gesagt.
Alle Speisen, die wir bekamen waren nicht japanisch zubereitet. Des weiteren haben die meisten nicht geschmeckt. Zudem haben wir noch interessante Dinge in unserer Suppe gefunden. Details folgen.
Edamame: Waren noch ganz okay, aber für japanische Verhältnisse noch zu hart. Auch befand sich unten in der Schüssel noch Kochwasser, was in Japan nie passiert.
Soba: Diese Nudeln wollten wir nur so bestellen. Ich habe selbst oft Soba zubereitet so wie im Umaii haben sie noch nie geschmeckt (bzw. nicht geschmeckt). Auch kommt es in Japan nicht vor, dass man sie im Nudelwasser serviert (eklig) okay, stand auf der Karte, aber ich hab das nicht gelesen, da es für mich so unglaublich ist.
Gyoza, gebraten: Sie haben noch gut geschmeckt, aber kamen nicht mit der richtigen Soja-Sauce, auch die etwas schärfere Sauce, die in Japan dazugereicht wird, fehlte. Die im Umaii gereichte Sauce war sehr salzig.
Onigiri: Der Reis ist nicht authentisch. Zu hart und klebt zu wenig. Die Onigiri fallen förmlich auseinander. Man bedenke, dass sie eigentlich eine Wegmahlzeit sein sollen. Auch geschmacklich nicht zu empfehlen, da auch die Zutaten für den Reis irgendwie anders sind.
Shoyu-Ramen mit Schweinefleich: Hier gab es ja schon von Japan-Kennern Kommentare. Ich kann mich dem nur anschließen. Die Nudeln sind auf keinen Fall authentische Ramen. Ich dachte erst, ich hätte helle Soba bekommen, da die Form rechteckig statt rund ist und die Nudeln zu dick (geht schon fast richtung Udon). Auch die Beilagen sind befremdlich. Lotuswurzel? Die Eier daneben gereicht (Diese haben übrigens schon sehr alt geschmeckt). Das Fleich war noch verträglich, auch wenn es in Japan normalerweise mehr Soja abbekommt. Die Nudelsuppe war grässlich. Weder Japanisch, noch gut im Geschmack. Als wir dann auch noch Reststücke von anderen Speisen (Soba, etc.) in unserer Suppe fanden, verging uns der Appetit. Wir kommen sicher nicht wieder.
Nachtrag zu Fehlern in der Speisekarte: Der Anfang lautet Ob Japaner nun Ihre Suppen ausschließlich mit Ramen essen, wissen wir nicht Bei soviel Unwissen hätte ich eigentlich gleich gehen sollen, man schaue nur den Variantenreichtum bei Wikipedia an. Es geht weiter Ohne Frage sind Ramen aber die meistverwendete Nudelart in den gleichnamigen Suppen Natürlich, denn die Suppen werden nach den Nudeln benannt. Mehr Unwissen spiegelt sich dann im folgenden Satz wieder: " Ob nun mit Ramen(nudeln), Udon- oder Sobanudeln, ie wunderbare Suppe heißt immer Ramen. Für diese Verwirrung können wir nichts, sie ist einfach in Japan historisch gewachsen." Oder in euren Köpfen Die Suppe wird nach den Nudeln benannt, es gibt also auch viele Udon und Soba Suppen. Auch die Geschäfte heißen dann Udon-ya, Soba-ya oder gar Matsudon-ya. Man sollte die Informationen am Anfang der Karte mal auf Fehlinformationen überprüfen. Ein guter Kunde informiere sich lieber in Japan oder bei Wikipedia. - Felipe M.Manhattan, Vereinigte Staaten66921. Feb. 2016
Been to this place once in a Thursday night. The food was pretty good, the service was on time and could speak English. Good price range. I don't have a vast knowledge on Japanese noodles, and I saw people complaining about the authenticity and use of right ingredients on the right place. All I can say is that on the table that I was seated, everyone got satisfied with the food and with the place in general. Would totally go again.
Helpful 0Thanks 0Love this 0Oh no 0 - Angela P.Newcastle, Vereinigtes Königreich674311610. Nov. 2013
I had high hopes for this place, but I was fairly disappointed. First, it has a great central location, very nice interior atmosphere, and good service. Unfortunately, the food really let me down. Ordered classic pork shoyu ramen. Sometimes there is food that you cant get enough of, and then sometimes there is food you are tired of after two bites. This was the latter. The broth was flat and oversalted. The pork didnt seem like good quality and the other ingredients were just a bit sad looking. I didnt end up finishing it. On a positive note, the seasonal specials looked really interesting, and the hot pear cider I had was very good.
Helpful 0Thanks 0Love this 0Oh no 0 - Qype User (touris…)Leipzig, Sachsen0128. Juli 2012
Geki Mazu.(meaning " taste horrible" in Japanese.)
The worst ramen which I've tasted in my life.
Why is the shoyu ramen so sour?
And the noodles taste funny?
I'm not sure if the owner has passion to sell Japanese foods.
If they run the restaurant under the name of Japanese,
then I would like them to learn more about Japan itself.
Please don't run the restaurant just to make more money than running other restaurants.
I wouldn't have been so harsh if this was a vietnamies or thai restaurant.
Then I would have payed 5 Euro gladly. ( This is the maximum price for this ramen.)Helpful 0Thanks 0Love this 0Oh no 0